Териториално посещение в гр. ВРАЦА

index

На 12 октомври се проведе териториално посещение на Конфиндустрия България във Враца, по време на което посланикът Италия, Н.Пр. Джузепина Дзара, заедно с Председателя, Роберто Санторели, Заместник-председателя Пламен Дилков, съветника Федерика Дамето, членовете Памела Дела Тофола, Елена Дилкова и Франческо Фратини и директора Мила Ненова, се срещнаха с кмета на града, Калин Каменов, и италиански предприемачи, работещи в региона.
Териториалното посещение започна, заедно с кмета на града Калин Каменов, във фирма Cimbidium, част от групата Peuterey. Компанията, която работи в текстилния сектор, произвежда облекла за най-известните марки, в допълнение към тези на Peuterey. Фирмата е създадена преди над 19 години и има повече от 300 служители. По време на срещата управителят, Франческо Фратини, и техническият директор, Моно Монов, представиха облеклата, изработени от компанията, както и самата фабрика, оборудвана с най-съвременните технологии в текстилния сектор.
Емилия Велева води посещенията на делегацията във фирмите от групата OMS Saleri. OMS Saleri е компания, основана в гр. Одоло  преди повече от 130 години. С над вековен опит, международен лидер в производството на индустриални кранове за системи в енергийния сектор. Дъщерното дружество във Враца е открито през 2016 г. Модерната производствена база към момента е разположена на площ от над 25 000 квадратни метра и е чудесен пример за добра политика в областта на човешките ресурси, тъй като предлага множество социални услуги на служителите си.  Кметът на Враца, Калин Каменов, се присъедини отново към делегацията при посещението на фирмата-член на Конфиндустрия България, R.B.O. Фирмата, в България от 2005 г., е дъщерно дружество на базираната в Бреша Rodel SpA, която произвежда известната международна марка облекла, създадена през 1953 г, Cinzia Rocca. Марката винаги се е отличавала с високото качество на използваните материали: кашмир, алпака, мохер,  идващи от контролирана верига на доставки. Основните продукти на компанията са връхни дрехи и палта.
След това, делегацията, към която се присъедини и Деница Менгова, член на сдружението, с ресор културата и човешките ресурси и част от Женския комитет, посети италианския ресторант Piazza Italia, собственост на Масимо Бордигони. След работения обяд , г-н Бордигони покани всички на посещение в неговата компания Kranamax. Фирмата е основана благодарение на дългогодишния опит на собствениците в секторите металообработване и дърводелство.
Териториалното посещение завърши с институционална среща с кмета, Калин Каменов, по време на, която бяха дискутирани различни теми от интерес за Сдружението. Особено внимание бе обърнато на образованието и възможностите за сътрудничество между местната администрация, посолството и Конфиндустрия България. Г-н Каменов показа готовност да отговори на нуждите на предприемачите. Той изрази надеждата и готовността си  да подкрепи нови италиански инвестиции, тъй като те могат силно да благоприятстват икономическото развитие на региона.