Посещение в Палермо на Изпълнителния директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Мариета Захариева

Галерия

На 6 септември в Палермо се проведе институционална визита на Изпълнителния директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Мариета Захариева. Визитата бе организирана от Конфиндустрия България, Конфиндустрия Палермо и Конфиндустрия Централна Сицилия с цел представяне на възможностите за инвестиции в България на сицилиански фирми и задълбочаване на търговското сътрудничество между двете страни.
Визитата предвиждаше различни институционални срещи, измежду които с Държавния секретар по икономическите въпроси на Италия сенатор Симона Викари и Извънредния Комисар на провинция Палермо Манлио Мунафо. След това, г-жа Захариева се срещна с Кмета на Палермо проф. Леолука Орландо в седалището на община Палермо – Вила Нишеми.
В срещата участваха множество италиански фирми, принадлежащи към различни промишлени отрасли като производство, енергетика и услуги.
Във визитата взеха участие и Председателят и Директорът на Конфиндустрия България, Пиетро Луиджи Гиа и Робертно Маскали, началникът на Службата по търговско-икономическите въпроси към Посолството на България в Рим Надежда Иванова, Почетният Консул на Република България в Палермо Агостино Рандацо, Председателят на Конфиндустрия Сицилия Антонело Монтанте, Председателят на Конфиндустрия Палермо Алесандро Албанезе, Председателят и Директорът на Конфиндустрия Централна Сицилия Марко Вентури и Карло Ла Ротонда и Председателят на Асоциацията на производителите занаятчии в Калтанисета Тарчизио Сберна.

преглед на печата