Фирмено посещение във фирма Helios Power

whatsapp-image-2021-12-17-at-10-03-44

На 15 декември, председателят, Роберто Санторели, и заместник-председателят, отговарящ за корпоративната социална отговорност, Маурицио Парусо, посетиха фирмата-член Helios Power, с управител Иво Иванов, член на Генералния съвет, отговарящ за връзката с българските институции. Фирмата е специализирана  в сектор възобновяеми енергийни източници.

Фирма Helios Power е един от най-големите доставчици на възобновяема слънчева енергия в ЦИЕ с над 30 MW собствени и контролирани соларни централи, както и ВЕЦ-ове за производство над 10 MW.

По време на срещата, Иво Иванов представи основните дейности и най-новите проекти на компанията, изпълнени с голям професионализъм и показващи задълбочените познания и придобития опит на експертите ѝ. Беше обсъдена настоящата ситуация в енергийния сектор в България и ролята, която възобновяемите енергийни източници имат в момента, както и очакванията за бъдещето на сектора.