Посещение в София на Централния съвет на Пиккола Индустрия Конфиндустрия, 16-19 септември 2015г.

От 16 до 19 септември Конфиндустрия България организира посещение в София на Централния съвет на Пиккола Индустрия Конфиндустрия. Делегацията, състояща се от италиански предприемачи, интересуващи се от възможностите за бизнес в България, бе предвождана от Председателя на Пиккола Индустрия и Зам.-председател на Конфиндустрия Алберто Бабан, от Зам.-председателя на Пиккола Индустрия Джорджо Поссио и от Директора на Пиккола Индустрия Луиджи Папарони.
В сряда 16 септември, делегацията взе участие в коктейла, организиран от Конфиндустрия България за отбелязване на 15-годишния юбилей на Сджружението. По време на събитието, Председателят Бабан подчерта силния интерес на италианските предприемачи към България и важната роля на Конфиндустрия като обединител на всички предприемачи, инвестирали и желаещи да инвестират в страната.
Сутринта на 17 септември, делегацията участва в работна среща, посветена на ориентацията на българския пазар, провела се в Международния център на Уникредит Булбанк. В срещата взе участие и Директорът на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, който представи възможностите за инвестиции в България. В следобедните часове делегацията бе на посещение в Индустриална зона Божурище, а по-късно се срещна с Председателя на Конфиндустрия България Пиетро Луиджи Гиа и членовете на Управителния съвет като бяха представени няколко случаи на успешни италиански бизнес практики в България.
В петък делегацията от Пиккола Индустрия посети първо индустриалната зона на Пазарджик и производствената база на Ригони ди Азиаго, след което Пловдив и компанията Бултек. В събота се осъществи посещение в МВЕЦ „Церово“, собственост на ПВБ Пауър Груп.
Целта на визитата бе събирането на информация за възможностите, които предлага българският пазар и опита на италианските фирми в България, за да послужи на всички италиански компании, желаещи да инвестират в страната.