СКОПИЕ

На 3-ти декември президентът на ККИПБ Масимо Барточи и главният секретар на ККИПБ Федерико Каси посетиха Скопие за първи път, по случай Проект „Балкани” (за информация по Проект „Балкани”, вижте „Проекти”).

Г-н Барточи и г-н Каси първо бяха приети в посолството, където се срещнаха с посланика на Италия г-н Донатино Маркон и главния секретар г-н Роберто Рицо.
След представяне дейността на Комитета и целите на Проект „Балкани”, г-н Барточи обсъди с г-н Маркон важността за заздравяване връзките между България и Македония, както и съществуващите големи възможности за инвестиции в Скопие за италианските фирми, развиващи дейността си в България.

Придружени от г-н Рицо, г-н Барточи и г-н Каси посетиха офиса на ИЧЕ в Скопие, където бяха посрещнати от директора г-н Паоло Феручи, който след като описа икономическата ситуация и данъчният режим в Македония, увери, че ИЧЕ Скопие е на разположение на италианските фирми, които искат да проучат македонския пазар.

Г-н Каси и г-н Барточи след това се срещнаха с делегацията на италианските фирми, които оперират в Македония и с македонските фирми, които работят с Италия, обмениха мнения относно възможностите за инвестиции в техните страни и призоваха за създаването на Асоциация на италианските предприемачи и в Македония.