V-то издание на Седмицата на италианската кухня в света

v-edizione

От 23 до 29 ноември 2020 г. ще се проведе петото издание на Седмицата на италианската кухня в света. Тази година, поради пандемичната обстановка, инициативата ще се проведе чрез „хибриден режим“, който включва, както дигитални, така и присъствени събития. Тазгодишното издание съвпада с двеста години от раждането на Пелегрино Артуси, баща на италианската домашна кухня, и ще бъде с фокус върху връзката между италианското гастрономическо наследство и регионите, от които произхожда. Инициативата ще е под наслов „Знанията и вкусовете на италианските земи, 200 години след раждането на Пелегрино Артуси „.

Конфиндустрия България ще участва в инициативата, като Ви предложи в социалните мрежи, поредица от видеоклипове и други дигитални материали, реализирани от наши членове и фокусирани върху темата за италианската кухня. Всички членове, които желаят да участват , могат да се свържат с нас на имейл адрес: segreteria@confindustriabulgaria.bg.

Инициативата следва следните насоки: промотиране на традициите в кулинарията и виното в италианските региони, включително за туристически цели; промотиране на средиземноморската диета като модел на балансиран начин на живот; промотиране на типичните италиански продукти със доказан произход и на италианските вина; промотиране на честванията на двестагодишнината от рождението на Пелегрино Артуси, автор на „Науката в кухнята и изкуството да се храниш добре“, първият гастрономически трактат на обединена Италия.