Конференция ПО-МОДЕРНИ, ПО-КОНКУРЕНТОСПОСОБНИ, ПО-СИЛНИ

На 9 юни се проведе конференция ПО-МОДЕРНИ, ПО-КОНКУРЕНТОСПОСОБНИ, ПО-СИЛНИ, посветенa на Околната среда и Енергийната ефективност, организиранa от Конфиндустрия България в сътрудничество с Агенция ИЧЕ в София. Хотел Кемпински Маринела София бе домакин на събитието.

Форумът бе открит от официалните гости – Н.Пр. Марко Контичели посланик на Република Италия в България и заместник-министъра на Енергетиката Жечо Станков, които подчертаха важността на избраните теми на конференцията и ангажимента и на двете страни за насърчаване на инвестициите в областите Околна среда и Енергийна ефективност. Последва анализ на макроикономическата обстановка в странaта от Андреа Казини – Главен оперативен директор на Уникредит Булбанк, който представи по-добра картина от тази, прогнозирана от българското правителство.
Техническата част на конференцията продължи в три панела, посветени на Енергийната ефективност, Енергия от биомаси и Управление на водите. В отделните панели представители на компетентните министерства и италиански и български експерти в сектора представиха всяка една тема в дълбочина.
В конференцията взе участие и делегация от 10 италиански фирми, интересуващи се от възможностите за бизнес в България. Някои от тях представиха своя опит с презентации по време на панела, съответстващ на техния сектор. В следобедните часове на деня се проведоха B2B срещи между италиански и български фирми.
В събитието взеха участие над 150 души, което предостави отлична възможност както за дискусия по темите Околна среда и Енергийна ефективност, така и за създаване на контакти между италиански и български фирми.

Програма_IT

Програма  BG

Програма_EN

информационно съобщение за конференцията нa 9 юни