Представяне на Инициатива за сътрудничество между 105 СОУ „Атанас Далчев“ в София и Университета „Карло Бо“ в Урбино

В четвъртък, 26 ноември, в 105 СОУ Атанас Далчев в София се проведе представяне на инициативата за сътрудничество между 105 СОУ и Университета „Карло Бо“ в Урбино, организирано със съдействието на Конфиндустрия България.

На основата на споразумение между двете образователни институции, насърчено от Моника Мартинели, средното училище ще бъде седалище за провеждане на изпити за степен, предоставяна от Университета в Урбино, благодарение на активирането на платформа за онлайн обучение между Университета „Карло Бо“ в Урбино и средното училище. Споразумението предоставя на студентите, живеещи в България и записани в Университета в Урбино, възможността да следват онлайн без да се налага да пътуват до Италия, за да държат изпитите и след завършване на обучението да вземат италианска диплома.

На презентацията участваха Шарже д’афер а.и. на дипломатическата мисията в посолството на Италия в България Емануеле Полио, Директорът на Конфиндустрия България Роберто Маскали и Ребека Дзурлети, завършила 105 СОУ, в момента студент към Университета в Урбино и част от екипа на Конфиндустрия България. Ребека сподели с учениците от 105 СОУ своят опит като студент, подчертавайки икономическите и логистични предимства на обучението, което предлага инициативата.

По-долу е наличен линк с презентация на инициативата.

Представяне инициатива