Oбща Позиция до Правителството на Република България

banner-proposte-business2
Извънредното положение в България продължава и заедно с него и трудностите за фирмите.
Представените от българското правителство мерки към днешна дата не са достатъчни, за да подкрепят бизнеса в този критичен момент.
Именно затова Конфиндустрия България подготви предложение, което да бъде представено пред българското правителство и което беше подкрепено и от основните двустранни палати в България.
Създалата се работна група в кратки срокове одобри представените от нас предложения и ги допълни, изготвяйки официално писмо, което днес беше представено пред българското правителство, в лицето на неговия Министър-председател Бойко Борисов, Заместник министър-председателите Томислав Дончев и Мариана Николова, на Министър на финансите Владислав Горанов, Министър на труда и социалната политика Деница Сачева, Министър на здравеопазването Кирил Ананиев, Министър на икономиката Емил Караниколов, както с копие и до Цвета Караянчева, Председател на 44-то Народно събрание. Представеното писмо обобщава вижданията и препоръките на асоциациите и техните фирми-членове, които е нужно да бъдат взети предвид създалата се извънредна икономическа ситуация.

В писмото са включени 12 предложения, които целят да подкрепят бизнеса, като например замразяване на данъчните вноски, улеснени процедури за отпускане на кредити, удължаване крайния срок на лицензи и разрешителни, разширяване на списъка с административни електронни услуги, за улеснено подаване и получаване на документи и избягване на струпването на хора.
С тази инициатива бихме искали да дадем гласност на мнението на италианското и чуждестранно предприемачество в България, страната, която ни е приела, но и за чието развитие всички ние спомагаме. Точно по тази причина, ние от Конфиндустрия България и останалите бизнес асоциации, които се включиха в инициативата, искаме да напомним на Правителството важността на бизнеса, както и да покажем какви са неговите реални нужди.

Писмо

Прессъобщение