Ден на МСП: компаниите-членове на Конфиндустрия България отварят врати за учениците

 

Тази година Конфиндустрия България участва за втори път в инициативата. По време на Дена на МСП, на 11 ноември ученици от 8 учебни заведения – средни и висши училища, общо над 100 ученици, посетиха седем фирми-членове на Конфиндустрия България, разположени в София, Пловдив, Пазарджик и Ботевград.

Целта на инициативата бе да доближат учениците, най-вече онези от средните технически и професионални училища, към света на компаниите, показвайки процеса на производствения процес, който водят до създаването на крайния продукт и разпространението сред младите на духа на правене на бизнес.

Фирмите участници:

ГрЕКо Джлт България ЕООД – компанията от застрахователния сектор, отвори вратите на офиса си в София на учениците от 19 СУ по Предприемачество в София.

Булсан ЕООД – компания, специализирана в прозиводството на мивки от Мineralmarmo за бани, която прие две групи от ученици, първата, от които от Средно техническо училище по Техника и Мениджмънт „Христо Ботев“ и втората от Средно техническо училище „Стамен Панчев“.

Ековита ООД – компания част от Ригони ди Азиаго, прие в своята фабрика в Пазарджик, група от Земеделския колеж в Пловдив (филиал в Пазарджик), където студентите наблюдаваха обработката на био плодове.

FPI Хотели – компания от сектора на недвижими имоти и хотелиерството, заведе учениците от Професионалната гимназия по туризъм в София, да посетят хотел Кристал Палас, за да видят как работи хотелът.

Куминяно Фрут ЕООД – фирма от земеделския сектор, прие ученици в предприятието си в Катуница (до Пловдив) две групи: от Земеделското училище в Садово и група от Земеделския колеж в Пловдив

Асист ЕООД – фирма, специализирана в доставката и поставянето на автоматични врати и бариери, прие ученици от Средно техническо училище Попов в София.

България Инженеринг – на 15 ноември фирмата ще приеме учениците от SOS Детски селища, партньор на Конфиндустрия България.

Изказваме благодарност към участвалите фирми и до следващата години, с повече фирми и повече ученици!

PMI Day Banner V1