Ден на МСП – Да се индустриализираме

На 13 ноември, три класа от Езикова гимназия „Иван Вазов“ Пловдив участваха в шестото издание на Деня на Малките и средни предприятия – Да се индустриализираме, събитие, подкрепено от Пиккола Индустрия Конфиндустрия, по време на което МСП, част от Системата на Конфиндустрия отвориха врати за посещение на ученици, преподаватели и родители с цел доближаване на младите към света на бизнеса.

Учениците от Пловдив имаха възможност да се потопят за един ден в индустриалната реалност на техния регион, участвайки в посещенията, организирани в три различни компании: Бултек и FG България, фирми-членове на Конфиндустрия България и работещи в областта на производство и обработка на метали и производство на медни намотки и торсионни пружини и Ем Ви Ел ООД, компания, активна в производството и търговията на изделия от кожа.

Инициативата в Пловдив е само първа част от събитието в рамките на България: на 19 ноември, Денят на МСП ще се проведе и в Русе, където група от ученици от Професионалната гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“ ще посетят фирма МБМ Металуърк, член на Конфиндустрия България и оперираща в металообратвателния сектор.

Тази година Конфиндустрия България участва за първи път, експериментално, в Деня на МСП – Да се индустриализираме, превръщайки инициативата на Конфиндустрия в международна такава. От следващата година инициативата ще включва всички фирми-членове на Конфиндустрия България, които биха искали да вземат участие.

По-долу е налично информационното съобщение, разпространено от Конфиндустрия до италианската преса.

Информационно съобщение на италиански език

pmi day locandina