Нов проект в сътрудничество с Медицинския университет в Пловдив

cb-e-uni-di-medicina_bulgaria

На дата 17 февруари се състоя среща между Роберто Санторели, и.д. Председател на Конфиндустрия България и Проф. д-р Диляна Вичева – Зам.-ректор МСПД на МУ-Пловдив.

По време на срещата Зам-председател Санторели представи интереса на Конфиндустрия България за сътрудничество с Университета във връзка с неговите италиански студенти. Проф. Вичева сподели проблемите, с които са се сблъскали студентите, породени от пандемията, и невъзможността да се проведат еразмус програмите. Зам.-ректора потвърди готовността за сътрудничествона университета с Конфиндстрия България.

На срещата бяха обсъдени и някои проекти на ЕС, които могат да бъдат от общ интерес: предвижда се отпускането на средства от ЕС за проекти за едни от най-разпространените болести, които засягат модерното общество, ракът и затлъстяването. Проф. Вичева подчерта и важността да бъде предвиждана специална диета за всяко хоспитализирано лице, практика която към момента не се прилага в България. Двамата коментираха, че би бил много полезен проект, които да засяга горепосочените тематики и да е бъде развит от Конфиндустрия България и Медицинския университет в сътрудничество, като се планира да бъдат включени в роектаи италианските фирми, които внасят италиански хранителни продукти в България. при събместна работа може дабъде развит план за действие, който да включва средиземноморската диета.