Посещение на италиански фирми в България

На 3 ноември, в Международния Център на УниКредит Булбанк, се проведе събитие, организирано от Конфиндустрия България и УниКредит Булбанк по случай посещението на 9 италиански фирми от регион Пиаченца, интересуващи се от българския пазар и от намирането на бизнес партньори.

Събитието бе продължение на представяне на България и на възможностите за бизнес в страната, провело се в Пиаченца през май 2016г. Италианските фирми, участвали в посещението бяха от: строителен сектор, Част от бизнес делегацията ще бъдат десетина италиански фирми от строителния сектор (строителство, ремонтни дейности, звуково изолиране, блиндирани врати, решетки), от сектор обзавеждане (вътрешно и външно обзавеждане, басейни, градски дизайн), и съоръжения за енергийна ефективност.

Денят започна с откриване от страна на Генералния директор на УниКредит Булбанк Енрико Минити, директора на Агенция ИЧЕ София Чинция Бруно и от Председателя на Конфиндустрия България Пиетро Луиджи Гиа и последва с презентация на Алдо Андреони, Старши банкер Корпоративно, Инвестиционно и Частно банкиране. По време на презентацията бе представен накратко макроикономическата обстановка в страната и бяха анализирани в детайл секторите строителство и хотелиерство.

Остатъкът от деня бе посветен на двустранни срещи (около 100 на брой) между италианските фирми и над 60 български фирми участници.