Бизнес визита на Конфиндустрия Салерно

progetto-senza-titolo

В понеделник 11 ноември приключи визита на италианска делегация от предприемачи от Конфиндустрия Салерно. Посещение, което започна в петък и в което участваха както представители на италианския бизнес от Региона, така и Председателят на Конфиндустрия Салерно, Андреа Прете, Зам.-председателят отговарящ за интернационализацията, Никола Скафуро, Зам.-председателят с ресор Околна среда, Паскуалина Пиколо, представители на Конфиндустрия Джовани Салерно и др. В програмата на посещението бяха включени както посещение на столицата София и европейската столица на културата Пловдив, така и различни институционални и бизнес срещи. Освен срещите с фирмите членове, членовете на делегацията имаха възможност да се запознаят и да обменят опит с членове на Генералния съвет на Конфиндустрия България. На тези двустранни срещи бяха обсъдени особеностите на българския пазар и икономика, подчертавайки кои са факторите, които позволяват на Страната да продължава да бъде конкурентоспособна в определени сектори, и как тези фактори са причината италиански и други европейски фирми да подемат процес на интернационализация.

През последния ден на посещението делегацията посети седалището на Конфиндустрия България и бяха задълбочени теми като присъствието на италианската предприемаческа общност в България и подкрепата, която Конфиндустрия България предоставя на фирмите, които се интересуват от българския пазар.

Последната институционална среща беше в Италианското посолство в София с Н.Пр. Посланик Стефано Балди, среща, на която нашите гости се запознаха с отношенията между Италия и България от дипломатическа и културна гледна точка, важни за успешното завършване на всеки бизнес проект.

Предприемаческата визитата, която реализирахме с Конфиндустрия Салерно, е чудесен пример за отлично сътрудничество между партньорски организации от мрежата на Конфиндустрия и се надяваме да прерасне още по-активно сътрудничество между двете организации.

Благодарим на: Н.Пр. Посланик Стефано Балди, на нашия Председател Мария Луиза Мерони, Зам.-председателите Нунцианте Кораджо, Джузепе Де Франческо, Пламен Дилков и Роберто Санторели, съветниците ни Сандро Джинети и Иво Иванов и фирмите членове Сън Сприй Травъл Партнер и Park Boby&Kelly за активното участие в рамките на предприемаческото посещение и че допринесоха за отличното му провеждане.