IX Издание на Ден на Малките и Средни предприятия

pmi-day-1

Конфиндустрия България ще участва за четвърти поредна година в Деня на МСП. Събитието е по инициатива на Пикола Индустрия Конфиндустрия и отваря вратите на малките и средните предприятия за посещения и срещи за ученици и преподаватели. Тази година ще се проведе деветото издание, предвидено за дата 16 ноември.  Инициативата помага на младежите да се запознаят пряко с производствените и административни дейности в предприятията и ежедневно полаганите усилия за да се развиват. Това е и начин да подкрепим фирмите в търсенето на персонал и в развитието на човешките ресурси.

Миналата година участваха над 100 ученика от технически и професионални гимназии, които посетиха девет фирми-членки на Конфиндустрия България от секторите: хотелиерство, енергетика, земеделие, застраховане, металообработване, туризъм. Освен Конфиндустрия България участие взеха и Конфиндустрия Албания и Конфиндустрия Сърбия.

Деветият ден на МСП се провежда в рамките на XVII Седмица на фирмената култура, организирана от Конфиндустрия и е част от Европейската седмица на МСП.  (http://ec.europa.eu/growth/smes/support/sme-week_en)

Фирмите-членове, които са заинтересовани от участие могат  да изпратят имейл на segreteria@confindustriabulgaria.bg или да се обадят на 00359 2 45 00012.