PMI Day – Ден на малките и средни предприятия

pmi-day-1

За четвърта поредна година Конфиндустрия България се включи в инициативата PMI Day – Ден на малките и средни предприятия. На 16 ноември фирми – членове на сдружението отвориха врати за посещения на ученици и студенти. Участие  взеха над 70 младежи.

Това е инициатива, която посредством пряк опит спомага за разпространение на знанията относно производствените дейности в предприятията и ежедневно полаганите от тях усилия, за да се развиват. Това е и начин да подкрепим фирмите в търсенето на персонал и в развитието на човешките ресурси.

 

Участници в тазгодишната инициатива бяха:

GRECO JLT Bulgaria EOOD, специализирана в застраховане и риск мениджмънт, взела участие и в предните две издания на Ден на МСП, която посрещна ученици от 36 СУ Максим Горки в София, изучаващи италиански език.

Kuminiano Fruit EOOD, оперираща в хранително-вкусовата индустрия, също участвала в предходните издания на инициативата. Фирма Kuminiano Fruit EOOD беше посетена от ученици от Професионална гимназия по хранителни технологии гр. Пловдив.

Bulgaria Engineering, специализирана в сектор енергетика, участваща за четвърти път, посрещна ученици от Италиански лицей НУКК.

Black Sea Trading, търговски представител на различни италиански продукти в Източна Европа ще посрещне в края на месец ноември ученици от 36 СУ Максим Горки.

Health and Safety, служба по трудова медицина, ще бъде посетена, в началото на месец декември, от студенти от Медицински Университет гр. София, факултет по Трудова медицина.

SIAD Bulgaria, специализирана в производството на индустриални газове, отвори вратите на производствената си база в гр. Горна Оряховица за ученици от местната Професионална гимназия по хранителни технологии.

HRC Кулинарна Академия беше посетена от ученици от Професионална гимназия по туризъм гр. София.

Благодарим на всички, които взеха участие в инициативата PMI Day – Ден на малките и средни предприятия!