Седмица на италианската кухня по света

iv-edizione-della-settimana-della-cucina-italiana-2

От понеделник 18 до неделя 24 ноември ще се проведе 4-та Седмица на италианската кухня по света, събитие съгласувано с Министерство на външните работи и международното сътрудничество, под патронажа на Министерство на земеделските и горски политики, на Министерство на образованието и научните изследвания, съвместно с Министерство на икономическото развитие.Тема на тазгодишното издание е „Хранително възпитание: култура на вкуса”. „Седмицата” продължава да се проявява като обща инициатива, целяща да лансира, заедно с наследството, оставено от ЕКСПО Милано 2015, италианския подход към храненето, към хранителното възпитание и към коректната информация за потребителите. В България инициативата ще се състои от поредица събития, организирани от Посолството на Италия, от Италианския културен институт в София, от Агенция ИЧЕ, от Италианската търговска камара в България и от Конфиндустрия България.

Представяме на Вашето внимание събитията организирани от Конфиндустрия България:

18-24 ноември 2019
Floret Restaurant and Bar, пл. Народно събрание 4, гр. София

Тази година Floret Restaurant and Bar ще зарадва почитателите на италианската кухня със здравословно италианско меню, специално създадено от шеф Димитър Бояджиев. Вкусните ястия ще бъдат идеално допълнени от избрани италиански вина, приятна атмосфера с музика на живо и както винаги – безупречно обслужване.

За резервации можете да се обадите на: +359 877340000

18-24 ноември 2019
aEstivum, 2821 Zornitza Village, Мелник

Тероарната кухня на ресторант aEstivum съчетава най-доброто от местните вкусове със световните тенденции в кулинарията. Вдъхновението на главния готвач Васил Спасов всеки сезон се разгръща в ново меню – доверете се на кулинарното му въображение и майсторство в тероарната кухня през седмицата на италианската кухня по света.

За резервации можете да се обадите на: +359 877762217

20 ноември 2019 г. 15.30 ч.
HRC Academy, бул. Цар Борис III 59, София

„Семейството в кухнята“ – кулинарен курс по италианска кухня за родители и деца в HRC Academy. Участващите семейства ще имат възможността да сготвят заедно, под ръководството на

опитни готвачи и в професионална среда, няколко ястия от традиционната италианска здравословна кухня. Нужно е децата да бъдат минимум 5-годишни. Участието е безплатно и само с регистрация на имейл: segreteria@confindustriabulgaria.bg

22 ноември 2019 , 19:30 ч.
Ресторант- пицария La Rocca, бул. Филип Аврамов, Младост 3

“Фест на Поркетата” – По случай четвъртото издание на Седмица на италианската кухня по света, откриваме 1-ят Фест на Поркетата в La Rocca. Едно от най-вкусните и популярни ястия в италианската гастрономическа традиция – поркетата. Тя има специфичен, характерен и наситен аромат, придаден от билките, чесъна и копъра, с крехка вътрешна текстура на месото и хрупкава коричка. Един наистина вкусен петък, едно пътешествие между регионите на Централна и Северна Италия придружено с хубави вина и музика.

За резервации можете да се обадите на: +359 29744963

Тук можете да видите пълната програма на Седмица на италианската кухня по света.