Връчване на наградите „Pellicola d’Oro“ София 2016г. и отличие за Джанфранко Пиерантони, член на Конфиндустрия България

На 15 ноември в кино Люмиер в НДК, се състоя церемонията по връчването на първите награди „La Pellicola d’Oro” в България. Наградата, по идея и организация на режисьора и сценограф Енцо Де Камилис в Италия се раздава в 7 поредни години и се присъжда ежегодно на занаятчиите, техници и професионалистите, работещи в Италианското кино.
На 15 ноември за първи път бяха наградени професионалисти от киното в България, в следните категории: асистент на сцена, главен електротехник, шивач, главен сценичен работник, специални ефекти и пиротехника и изпълнителен продуцент. Почетното жури бе съставено от Енцо Де Камилис, Председател на наградите „ La Pellicola D’Oro”, кино-продуцента Франческо Мартино Де карлес, Севда Шишманова, Програмен директор на БНТ и Нели Никол от Итало-Българската културна асоциация.
Джанфранко Пиерантони от Нимар Студиос, член на Конфиндустрия България, бе награден в категорията изпълнителен продуцент като отправна точна на италианското кино в България.
Конфиндустрия България присъства на церемонията и отправя отново поздравления към Джанфранко за полученото отличие!