Конфиндустрия България: институционални срещи в Палермо

В петък 8 април т.г. в Палацо делле Акуиле в Палермо, бе подписан меморандум между Асоциацията на общините в Сицилия, предвождана от нейния председател, кмета на Палермо Леолука Орландо, и Асоциацията на общините по река Дунав в България, под председателството на кмета на Русе, Пламен Стоилов. На събитието присъства и посланикът на Република България в Италия Марин Райков. При подписването на меморандума бе проведена и церемония по присъждане на почетно гражданство на Мони Овадия, италиански артист от еврейски произход, роден в Пловдив през 1946 г., както и семинар по представяне на сътрудничеството между България и Сицилия. По време на събитието,  в качеството си на инвеститор в Дунавския регион и на заместник-председател на Конфиндустрия България, отговарящ за услугите и малките предприятия, с изказване се изяви и Мария Луиза Мерони, придружена от директора Роберто Маскали. След събитието в Палацо делле Акуиле, Маскали се срещна с група от фирми, заинтересовани от България в седалището на Конфиндустрия Сицилия.