Конфиндустрия България: 15 години до италианското предприемачество в България

На 16 септември Конфиндустрия България отбеляза 15-годишния си юбилей в Резиденцията на посланика на Република Италия в България.
На събитието присъстваха близо 300 гости, сред които представители на институции, на организации на чуждестранното предприемачество в България и италиански и български предприемачи.
Празненството бе открито от Председателя на Конфиндустрия България Пиетро Луиджи Гиа, които покани от двете си страни предишните Председатели на Сдружението Ренцо Мартинели и Масимо Барточи, спомняйки си забележителните моменти от историята на Конфиндустрия България, от основаването на Консултативен Комитет на Италианското Предприемачество в България, през присъединяването към системата на Конфиндустрия до наши дни. След това думата бе дадена на Председателя на Пиккола Индустрия и Заместник-председател на Конфиндустрия Алберто Бабан, който подчерта важността от продължаване на диалога и сътрудничеството между двете страни и как празника по повод 15-годишнината на Конфиндустрия България показва освен наличието на реален интерес от страна на Италия в България, така и важната роля на Конфиндустрия като обединител на всички предприемачи, инвестирали и желаещи да инвестират в страната.
Накрая, Посланикът на Република Италия в София Марко Контичели, подчерта потенциала на българския пазар и постоянното сътрудничество между италианското посолство в София и Конфиндустрия България винаги в подкрепа на италианския бизнес в България.