CCIIB PER TOTLEBEN

АМБИЦИОЗЕН ПРОЕКТ

По този амбициозен проект Комитетът работи от миналото лято. Пред недоверчивия поглед на директорката на центъра, са минали доста потенциални дарители на института за деца лишени от родителски грижи „Младен Антонов“. Много са идеите, но малко са конкретните резултати: между тези , най-сериозен е със сигурност този реализиран от ККИПБ, който с подкрепата на „Приятели на Децата“ и участието на членовете Italbulcom, Brelko, Energy-Ka, G.T.T., Metecno, Sea Bulgaria, ремонтираха една огромна част от сградата на института.

КУРСОВЕ ПО ЧУЖД ЕЗИК, ИЗКУСТВО И МУЗИКА В РЕМОНТИРАНИТЕ ПОМЕЩЕНИЯ

Пет стаи на брой, чисто нови, обзаведени , които заемат обща площ близо 250 кв. метра на приземния етаж на сградата. Това е реализираното съдържание от ККИПБ , което показва точните поставени цели за ремонтирането на помещенията: те ще бъдат на разположение на децата от института за тяхното културно обогатяване. Часове по музика, изобразително изкуство, но също така и чужди езики, визирайки италианския. И не с идеята за национализъм , а от чисто практическа гледна точка; организацията „Приятели на Децата“ , която се занимава с осиновяванията, правии връзката между децат от института в Тотлебен и италиански семейства. Минимално познание на италианския език , ще бъде в плюс за децата.

ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ

Директорката на института г-жа Наталия Недкова държа лично да благодари на гостите поднасяйки им , след реч за добре дошли, няколко рисунки направени от децата специално за г-н Бенацо, посланика на Италия в България, на президента на ККИПБ г-н Барточи, на кмета на Пордим. Следващите, които искаха да благодарят на гостите бяха дечицата от инситута, които изнесоха представление с песни изпяти от тях самите , акомпанирани от китари и пияно . Отлично културно събитие , подходящо за децата, в ремонтираната част с помощта на ККИПБ.

За да разгледате отразеното в пресата за тази инициатива , отворете pdf файла „статии“

articoli