CasaClima – Международна конференция & Еxpo

2bg_banner-sito-web_casa-clima_16-11-21

На 16 ноември 2021 г. в София Тех Парк, зала „Джон Атанасов“Изложение ще се проведе Изложение и  международна конференция „CasaClima: Да построим бъдещето“. Форумът се организира от Конфиндустрия България, сдружение на италианското предприемачество в България, в партньорство с Агенция CasaClima и в сътрудничество с Посолството на Италия в България, ИЧЕ – Агенция София и Камара на Архитектите в България Регионална Колегия София Област.

precopСъбитието е включено в официалната програма PRE-COP26, част от предварителните инициативи на Италия във връзка с Конференция на ООН за изменението на климата (COP26) и цели, чрез дебат между експерти от сектора,  да представи италианските високи постижения в областта на зеленото и екологично устойчиво строителство, с фокус към „Пасивните къщи“.

Форумът включва:

• Международно изложение на фирми от сектора;
  • Кръгла маса, с участието на представители на българските и италиански институции;
  • Представяне на Агенция CasaClimaмеждународно признатият италиански орган за сертифициране на екологичната устойчивост на сградите и високите постижения на Италия в строителството с „нулево въздействие“;
  • Технически панели с участието на италиански архитекти и експерти.

Статия относно стандартите на Агенция CasaClima:

СТАТИЯ на Агенция CasaClima

Официалните лектори:

Международното изложение ще даде възможност на фирмите да представят своите продукти и иновации, както и да намерят нови партньори в страната и в Европа.

bandiere2Работните езици на конференцията са български и италиански език с осигурен симултанен превод.

covid-freeСъбитието ще се проведе съгласно въведените от Министерство на здравеопазването противоепидемични мерки и ще се допускат само лица притежаващи Цифров COVID сертификат на ЕС.

🎤🎬 Bloomberg TV Bulgaria: VIDEO
Интервюто на лекторите, Улрих Кламщайнер и Инж. Емилиано Леони, представители на Агенция CasaClima.
🎤🎬 Телевизия Европа: VIDEO
Интервю със Зам.-председател Пламен Дилков  по повод  международната конференция „CasaClima: Да построим бъдещето“.

programma-bg

program-bg-02