Уебинар „Bulgaria as a Top Nearshoring Destination“

На 28 януари се проведе дигиталната конференция „Bulgaria as a Top Nearshoring Destination“, резултат от съвместната работа на Министерство на икономиката, Българска агенция за инвестиции, Конфиндустрия България и още 12 други двустранни бизнес асоциации в страната.
Събитието имаше за цел да представи предимствата на България пред предприемачите чрез участието на представители на институциите – Министърът на икономиката Лъчезар Борисов,  Заместник-министърът на икономиката Стамен Янев и Директорът на Българска агенция за инвестиции, Десислава Трифонова, както  и представители на бизнеса като Светлана Стефанова, Генерален мениджър на ФААК България, член на Конфиндустрия България. Г-жа Стефанова сподели с участниците историята на успеха на групата FAAC в България, която с течение на времето успя да изгради най-големия производствен център на групата тук в България. Благодарение на създаването на истински производствен клъстер, успял да привлече всички доставчици на фирмата, които са намерили в Тутракан подходящите условия,  за да реализират своите проекти за интернационализация.
По време на уебинара лекторите представиха силните страни на България и обсъдиха конкретни действия, които правителството,  по-специално Министерството на икономиката, биха могли или вече прилагат, за привличане на чужди инвеститори.
Събитието е част от съвместни действия между министерството на икономиката и представители на бизнеса, с цел да се позиционира България сред първите дестинации на новата бизнес интернационализация на европейските компании, представяйки се като валидна алтернатива на по-отдалечените пазари като Азия и Близкия изток.

baners5