Коледен тост и конкурс „Италия, която ми харесва“

screen-shot-2020-12-15-at-5-44-00-pm

На 15 декември Конфиндустрия България за пореден път демонстрира духа на единство, който ни отличава. Над 50 души присъстваха на Коледния тост, който  макар и във „виртуален“ контекст,  ни позволи да се чувстваме близки и да се поздравим в приятелска атмосфера.

По време на събитието заедно гледахме видеоклиповете на победителите в конкурса „Италия, която ми харесва“, направени от учениците на 105 СУ в София. Целта на конкурса беше да накара децата да разкажат за красотата на Италия и това, което най-много обичат в тази страна и в нейната култура. Конфиндустрия България реши да инвестира средствата, събрани по време на миналогодишната Коледна вечеря, в два проекта, които могат да помогнат за разпространението на италианската култура. Първият проект беше именно, конкурсът, а вторият проект – който ще се изпълнява, когато учебната дейност се върне присъствено – има за цел да подкрепи преподаването на италиански език чрез театър.

Победителите в конкурса бяха определени от жури в състав Мила Ненова, Директор на Конфиндустрия България; Верена Витур, Директор на Италианския културен институт в София и Рената Бортолоцо, член на Конфиндустрия България и управител на фирма Media Key Editoriale.

Победителите са: на първо място – Ема Танова; на второ място – Деница Ангелова и Мария – Магдалена Начева, а на трето място има двама класирали се – Тихомир Спасов и Симона Галибова.

По-долу можете да видите клиповете на всички участници:

Ема Танова –VIDEO
Деница Ангелова и Мария-Магдалена Начева –VIDEO