Публична лекция на тема „Бежанци, миграция, Европа: 2015-2030”, организирана от Атлантически клуб в България

На 18 ноември 2015г. във Военния клуб в София се проведе публична лекция, организирана от Атлантическия клуб в България с подкрепата на Конфиндустрия България.

Лекцията на тема „Бежанци, миграция, Европа: 2015-2030” бе представена от председателя на Италианското дружество за международна организация Франко Фратини, външен министър на Италия (2002-2004; 2008-2011) и вицепрезидент на Европейската комисия (2004-2008) с ресор правосъдие, свобода и сигурност. Председателят Фратини представи темата за миграцията в Европа като я свърза драматичните актуални събития, през които европейската и международната общност преминават тези дни.

По време на конференцията участва и заместник министър-председателят на България Меглена Кунева с изказване на тема миграция и Шенгенското споразумение, с особен акцент върху необходимостта България да се присъедини скоро.

В конференцията взеха участие институционални и дипломатически представители, сред които посланикът на Италия в София Марко Контичели и почетният консул на Италия в Пловдив Джузепе де Франческо. Представител на Конфиндустрия България бе Председателят Пиетро Луиджи Гиа.

покана Атлантически клуб