Генерален Съвет

Роберто САНТОРЕЛИРоберто САНТОРЕЛИ

Председател
Управител е на няколко компании от хранително-вкусовата промишленост (Фрост БГ; Сирио БГ; Куминяно фрут), в които се занимава с бизнес стратегии, управление, финанси и контрол.
По време на Общото събрание на 12 май 2017г. е избран за Заместник-председател, отговарящ за услугите и МСП. От април 2019 г. е ковчежник на Конфиндустрия България. На 18 май 2021 е избран за Председател на Конфиндустрия България.

Нунцианте КОРАДЖОНунцианте КОРАДЖО

Заместник-председател, отговарящ за интернационализацията
Бил е Ковчежник на Конфиндустрия Салерно и регионален Председател на Сдружението на строителните предприемачи АНЧЕ. В България е управител на фирма Кораджо и Калабрезе от гр. Дупница, която се занимава с производство на на PVC, алуминиева, дървена и желязна дограма.
По време на Общото събрание на Конфиндустрия България от 12 май 2017г. е избран за Заместник-председател, отговарящ за отношенията с Конфиндустрия, а през 2021 е преизбран за Заместник-председател, отговарящ за интернационализацията.

Пламен ДИЛКОВПламен ДИЛКОВ

Заместник- председател, отговарящ за сектор Енергетика
Пламен Дилков е строителен инженер и е работил по някои от най-големите инфраструктурни проекти в Северна Италия. Управител е на България Инженеринг. От януари 2012г. е представител за сектор енергетика на Конфиндустрия България и след Общото събрание от 2012г. става част от Генералния съвет. От 12 май 2017г. е преизбран за Заместник-председател, отговарящ за отношенията с българските институции. През 2021 е преизбран за Заместник- председател, отговарящ за сектор Енергетика.

Джовани МАРТИНЕЛИДжовани МАРТИНЕЛИ

Заместник-председател, отговарящ за Инфраструктура и Строителство
Координатор на транспортната секторна група и активен член в живота на Асоциацията от нейното основаване. Представител на фирмите-членове GTT OOD, Laser Logistic OOD, Bozen EOOD и GTS EOОD. От 2020 е член на Генералния съвет, а през май 2021 е избран за Заместник-председател, отговарящ за Инфраструктура и Транспорт.

Мария НЕЦОВАМария НЕЦОВА

Заместник-председател, отговарящ за правни въпроси и старт-ъпи
Адвокат, партньор в МС Консултинг, специализирана в предоставянето на правни услуги по търговско, корпоративно, гражданско, трудово и данъчно право на български и италиански език. По време на Общото събрание от 12 май 2017г. е избрана за Заместник-председател, отговарящ за правни въпроси и маркетинг. През 2021 е преизбран за Заместник- председател, отговарящ за сектор правни въпроси и старт-ъпи.

Маурицио ПАРУСОМаурицио ПАРУСО

Заместник-председател, отговарящ за Корпоративна социална отговорност, устойчивост и околна среда
На Общото събрание на 18 май 2021 е избран за Заместник-председател, отговарящ за Корпоративна социална отговорност.

Федерика ДАМЕТОФедерика ДАМЕТО

Съветник, отговарящ за дигитализацията
Регионален мениджър за  България в PBR Technology, която работи в България по реализирането на голям инфраструктурен проект в енергийния сектор. Отговаря за управлението и координирането на административната структура на фирмата в България, както и за комуникацията с дипломатическите служби в страните, в които групата има дейност.

Джузепе ДЕ ФРАНЧЕСКОДжузепе ДЕ ФРАНЧЕСКО

Съветник, отговарящ за европейски програми и фондове
Основател и управител на Глобал Бизнес Груп, компания занимаваща се с бизнес консултации и европейски проекти. Избиран за съветник на Конфиндустрия България в рамките на няколко мандата. От 2010г. в Почетен консул на Италия в Пловдив. По време на Общото събрание на 12 май 2017г. е избран за Заместник-председател, отговарящ за образованието и човешките ресурси.

Алесандро ДЖЕРЕТОАлесандро ДЖЕРЕТО

Съветник, отговарящ за здравеопазване и Ковчежник
Бивш член на Управителния съвет на сдружението и настоящ териториален представител. Рабти в България, Румъния, Сърбия и Турция за Asigest Holding чрез дъщерната I&G Brokers.

Иво ИВАНОВИво ИВАНОВ

Съветник, отговарящ за връзки с институциите
Завършил е икономика и представлява фирмата Хелиос Пауър, която работи в сектор възобновяема енергия. След дипломатическата си кариера, от 2002г. до 2005г. заема длъжността Заместник-министър на отбраната на Република България. Съосновател и заместник-председател е на Българска фотоволтаична асоциация. В момента е съветник в Сдружението.

Стефано МАЛДАРИЦИСтефано МАЛДАРИЦИ

Съветник, отговарящ за териториалното развитие
Завършва към Университета в Болония, поддържа тесни връзки със Сдружението още от 2012 г., когато изкарва стажантска програма към него. След придобит работен опит в областта на маркетинга и продажбите в Болония, Малдарици се връща в София и работи за IBM по проекта Cisco. От май 2015 г. е търговски мениджър на Диакрон Консултанс в София, част от Групата Диакрон, специализирана в международно данъчно облагане.

Миглена МичеваМиглена Мичева

Съветник, отговарящ за образование, изследователски дейности и развитие
Миглена Мичева е адвокат и мениджър в „Делойт“, с повече от 15 години опит. Тя има богат професионален опит в консултирането на клиенти в широк спектър от сектори: защита на личните данни, преструктуриране, спазването на нормативните разпоредби и др. Говори български, английски и италиански език. В Генералният съвет е от месец юли 2020 година.

Франко МИРОЛИОФранко МИРОЛИО

Съветник, отговарящ за производствените предприятя
Франко Миролио е представител на групата Е.Миролио. Член на Генералният съвет на Конфиндустрия България от месец декември 2019г.

Джовани ПАОЛИНИДжовани ПАОЛИНИ

Съветник
Основател на компанията Espansione OOD, стартира и управлява различни компании в България и Италия в обувния сектор. В момента изпълнява ролята на търговски мениджър на горепосочената Espansione OOD.

Франческо ПИКОЛОФранческо ПИКОЛО

Съветник, отговарящ за хранително-вкусовия сектор
Изпълнителен директор на Фондо Монтебело, компания, произвеждаща и разпространяваща балсамов оцет от Модена и продукти от хранителния сектор. Оперира в България от 2005г. чрез компании от различни сектори: Недвижими имоти, Строителство, Енергетика и Хранителен сектор. В момента е съветник в Сдружението.

Ралука ПОПЕСКУРалука ПОПЕСКУ

Съветник
Ралука Попеску е Директор Корпоративно и инвестиционно банкиране и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк oт ноември 2019г. Тя е и член на Надзорния съвет на УниКредит Лизинг и Председател на борда на директорите на УниКредит Факторинг. Член на Генералния съвет на Конфиндустрия България от месец септември 2021 г.

Роберто ДЗАПАРоберто ДЗАПА

Съветник, отговарящ за транспорт и логистика

Управител на фирма ZMT ltd, със седалище в гр. Гоце Делчев. Фирмата е специализирана в сектор услуги и по-специално търговия, консултантски услуги и международен транспорт. От месец август 2014 до днес е управител  и IT мениджър във фирма Сина Стайл, шивашко предприятие работещо на ишлеме за известни марки. От 2018 г. е Член на Колегията на Одиторите на Конфиндустрия България.

Мария Луиза МЕРОНИ – ПредседателМария Луиза МЕРОНИ

Предишен председател

Мария Луиза Мерони е пълномощен управител на Мерони Ф.ли Срл, компания от град Леко, която от повече от 50 години присъства в металообработващия сектор. От 2005г., компанията Мерони присъства в България с фирма МБМ Металуъркс, със седалище в Русе. Член на Генералния съвет от 2009г. и Заместник-председател от 2013г. От 2017 до 2020 е председател на Конфиндустрия България. През декември 2020 е избрана за председател на Конфиндустрия Източна България.

Пиетро Луиджи ГИАПиетро Луиджи ГИА

Предишен Председател

Пиетро Луиджи Гиа, е историческa фигура за италианското предприемачество в България от повече 25 години. Управител на много италиански дружества, които са избрали област Пловдив за развиване на дейността си, Гиа е съветник на Конфиндустрия България от 2001 г. и е заемал длъжността Председател от ноември 2005 г. до октомври 2006 г. Гиа e избран за председател на Конфиндустрия България през март 2011 и преизбран отново през 2015г. Председател е до май 2017г. В момента е Предишен председател и член по право на Генералния съвет на Сдружението.

Ренцо МартинелиРенцо МАРТИНЕЛИ

Предишен Председател
Предишен Председател на Конфиндустрия България и член на Колегията на арбитрите, сред основателите на Сдружението. Под неговото председателство сдружението се превръща в независима структура и започва да предоставя за първи път услуги на членовете. Управител е на фирма Бозен.