Извънредно Общо Събрание на Конфиндустрия България

ag-s2020-1

На 16 септември се състоя извънредното Общо събрание на Конфиндустрия България, по време на  което се проведоха избори за членове на Генералнен съвет, Арбитри и Одитори.

Въпреки епидемиологичната обстановка, имаше голяма избирателна активност. Гласуваха 64,78% от членовете с право на глас, които представляват 69,20% от премерените гласове – 382 от общо 552 премерени гласа.

За членове на Генералния съвет бяха избрани: Алесандро Джерето (274 гласа); Джовани Мартинели (265 гласа); Иво Иванов (249 гласа); Роберто Дзапа (с 231 гласа); Франческо Пиколо (с 221 гласа); Джовани Паолини (209 гласа); Джузепе Де Франческо (135 гласа); Стефано Малдарици (64 гласа); Федерика Дамето (62 гласа). Неизбраните кандидати са: Деница Менгова (49 гласа); Карло Саламон (46 гласа); Франческо Фратини (40 гласа) и Родолфо Розето (36 гласа).

За Арбитри бяха избрани всички кандидати: Ренцо Мартинели (311 гласа); Аурелио Донати (271 гласа); Антонио Таркуинио (240 гласа), Сандро Джинети (231 гласа); Даниеле Паван (108 гласа) и Марко Медичи (73 гласа).

За Одитори бяха избрани всички кандидати: Стефано Романалди (293 гласа); Роберто Корчиуло (292 гласа) и Иван Паличев (105 гласа).

В края на изборите Председателят на Конфиндустрия България, Мария Луиза Мерони, представи доклада си, в който засегна темата за проблемите в мобилността между Италия и България  и информира членовете за действията, предприети от Сдружението, съвместно с Конфиндустрия Румъния и на Италианската търговска камара в България.