Идеи и проекти за развитие на Долината Ирно

23-marzo-2

На 23 март се проведе събитието “Idee e progetti per la Valle dell’Irno”, организирано от Ance Aies Salerno, в сътрудничество с Община Пеледзано. Председателят на Конфиндустрия България, Мария Луиза Мерони, представи пред присъстващите инфраструктурната ситуация в България, сравнявайки я с тази в долината Ирно.
Срещата беше повод за дискусия между експерти и администрация от Регион Кампания, Конфиндустрия и представители на местния университет, относно проекти, инициативи и дейности, които ще бъдат разработени за развитие на територията по долината на река Ирно.
Проблемите в инфраструктурата, липсата на планиране, както и прекалената продължителност на обществените поръчки, бяха само част от обсъжданите теми. Крайната цел на срещата бе да се дефинират обща визия и единни стратегии за развитие на инфраструктурата на местно ниво, за да се разгърне туристическия и културен потенциал на региона и местността да се превърне в конкурентноспособна туристическа дестинация. Благодарим на Кмета на Салерно, Франческо Мора, на Председателя на Confindustria Salerno, Андреа Прете, на Заместник – председателя на Ance Aies Salerno, Фабио Наполи и на всички, които участваха в реализирането на това събитие.