Ден на МСП в България: Интервю на Директора Мила Ненова в Бизнес линия по ТВ Европа

На 10 ноември т.г. по ТВ Европа се излъчи интервюто на Директора на Конфиндустрия България Мила Ненова, гост на телевизионното предаване „Бизнес линия“, по време на което бе обсъдена инициативата Ден на МСП в България – инициатива на Пикола Индустрия на Конфиндустрия в Италия и провеждаща се за втори път в България от Конфиндустрия България.

Директорът Ненова, интервюирана от журналиста Николай Лефеджиев, обясни, че Ден на МСП е денят, в който малките и средни предприятия отварят врати за учениците, за преподавателите, за представителите на семействaта и за местните управници с цел разпространение на идеята за правене на бизнес. Тази година Денят се проведе на 11 ноември с участието на 100 ученици предимно от професионални и технически средни училища, които посетиха седем фирми-членове на Конфиндустрия България (от София, Пловдив, Пазарджик и Ботевград) от секторите: хотелиерство, енергетика, земеделие, застраховане и търговия.

По време на интервюто Директорът Ненова обясни ролята на Конфиндустрия България за италианските компании в България и главните тематики, върху които е необходимо да се работи с цел промотиране на бизнеса в страната: реформа в правосъдната система, проблема с работната ръка, по-добра предвидимост в политиката.

Интервюто бе излъчено в следобедното издание на „Бизнес линия“ от четвъртък, 10 ноември и е налична в YouTube профила на Конфиндустрия България.