Webit.Festival Europe – София

webit-2

От 25 до 27 юни 2018 година се проведе десетото издание на Webit Festival Europe. Събитието се проведе под патронажа на Европейския комисар отговарящ за цифровата икономика и цифрово общество, Мария Габриел и Кмета на гр. София, Йорданка Фандъкова. Събитието се проведе в рамките на „Европейската седмица на иновациите“, съвместно с множество мероприятия, включително срещата на върха посветена на киберсигурността на ЕС и Европейския форум за свободния поток на информация. Фестивалът беше важен момент на конфронтация между представители на местната, регионалната и европейската власт и главни действащи лица в дигиталния, производствения и икономическия сектор, за да се определят стратегии и планове за развитие, в съответствие с европейските директиви. За първи път в историята на Webit Festival Europe имаше италианския павилион, който бе под егидата на Посолството на Италия в София, организиран от Агенция ИЧЕ София, в сътрудничество с Конфиндустрия България и Италианската търговска камара в България. На италианския павилион се представиха и 8 италиански startup компании. В рамките на италианското участие се проведе и конференция „Фокус върху света на италианските startup компании „, в която взеха участие лектори от иновативния и дигиталния свят: Матиа Корбета, съветник по въпросите на иновациите и стартирането на MiSE, Aдв. Джузепе Саконе, председател на European Polytechnical University, проф. Анджело Корало, председател на Innovars, и Марк Гай, главен изпълнителен директор на Digital Magics и председател на Anitec- Assinform.

Програма на събитието