Териториално посещение в област Русе

На 14 и 15 септември се проведе териториално посещение на Конфиндустрия България в градовете в Русе и Тутракан. В четвъртък делегацията посети производствените бази на фирмите – членове FAAC Bulgaria и SGM Plastic, както и на други четири италиански фирми, които работят на територията на Индустриалния Парк на Тутракан. В края на вечерта се проведе вечеря, на която Н.Пр. Стефано Балди, посланик на Република Италия, Председателят на Конфиндустрия България, Мария Луиза Мерони, и Заместник кметът на гр. Русе, д-р Страхил Карапчански,  изказаха поздравителни адреси към присъстващите.

В началото на втория ден от визитата се състоя среща между Н.Пр. Стефано Балди, фирмите – членове на Конфиндустрия България и представители на италианския бизнес в региона. Посещението продължи с официалното откриване две нови производствени линии на фирма MBM Metalwork.  Гостите бяха посрещнати от един от основателите на дружеството и Председател на Конфиндустрия България,  Мария Луиза Мерони, и управителят, Адриано Орланди. На събитието присъстваха приветстваха кметът на гр. Русе, Пламен Стоилов, Н. Пр. Стефано Балди, както и Главният оперативен директор и заместник-председател на Управителния съвет  на Уникредит Булбанк, Енрико Минити, директорът на Международния Бизнес Център на Уникредит Булбанк, Емилиано Щайнфел, представители на фирми – членове на Сдружението, както и всички служители на фабриката.

В  края на посещението Kметът и Областният управител на Русе проведоха официална среща с Посланик Стефано Балди и Председателя Мария Луиза Мерони.

Визитата бе отличен повод за среща между предприемачите и местната власт. Представителите на бизнеса обмениха контакти, идеи и опит.