I издание на Правен семинар: посредничество и арбитраж

Вчера след обяд, в сградата на СТЦ Интерпред, се проведе първото издание на Правен Семинар, организиран от Конфиндустрия България.

На срещата, която бе третият семинар за годината след тези относно данъчното облагане и трудовата заетост, присъстваха членове на асоциацията – предприемачи и експерти, който в контекста на кръгла маса имаха възможността да обсъдят ползата, предимствата и недостатъците на ADR, или алтернативни методи за разрешаване на съдебни спорове.

Участието на адв. Томазини, г-н Паличев (IC&Partners Bulgaria) и  адв. Мария Нецова (MC Consulting), предоставиха на участниците една изчерпателна картина относно  функционирането и използването на посредничество и арбитраж – алтернативни на съда техники, за разрешаване на спорове, които особено в търговския сектор, биха могли да бъдат изключително ефикасни – по-бързи, с по-малко разходи и по-дискретни от традиционните съдилища.

Участниците имаха възможността да обсъдят с експертите от канторите-членове, своя собствен опит и  получиха становища от адвокатите, относно специфични проблеми и начините за решаването им.

Информативните материали, предоставени ни от лекторите, са на разположение в секцията Документи резервирани за членовете на сайта на Конфиндустрия България.

За допълнителна информация можете да се обръщате към екипа на Конфиндустрия България (segreteria@confindustriabulgaria.bg – 02969 3009)

Документи

ПРОГРАМА НА ПРАВНИЯ СЕМИНАР