Икономически Форум: Технологии за агроиндустрията, промишлеността и инфраструктура

На 2 ноември в Хотел Хилтън София се проведе Икономически форум “Технологии за агроиндустрия, индустрия и инфраструктура”, организиран от Конфиндустрия, Агенция ИЧЕ София и Унионкамере под егидата на Министерство на външните работи и Министерството на икономическото развитие.

Форумът бе открит с конференция, по време на която се изказаха Лича Матиоли, Председател на Техническия комитет за интернационализация на Конфиндустрия, Джовани Саки, Директор Дирекция Координация на услуги по промотиране на Система Италия ИЧЕ и Стамен Янев, Изпълнителен директор на Българската Агенция за Инвестиции.

В изказването си по време на откриването Председателят на Техническия комитет за интернационализация на Конфиндустрия, Лича Матиоли, подчерта важната роля на България като партньор на италианските инвеститори и отправи поздравления към Конфиндустрия България за оказаната подкрепа на италианските фирми на територията на страната.

Последва провеждането на два технически панела, посветени на инфраструктурата и на машини за индустрията и агроиндустрията, по време на които представители на браншовите организации от двете страни изтъкнаха силните страни и потребностите на съответните сектори. По време на техническите панели се изказаха и експерти от УниКредит Булбанк, които участваха с презентации на макроикономическата рамка.

В следобедните часове на Форума се проведоха почти 20 двустранни срещи между делегация от 30 италиански фирми, участващи в посещението и потенциални български фирми-партньори, опериращи в секторите индустрия, агроиндустрия и инфраструктури.

Форумът бе закрит с изказване на Посланика на Италия в България Марко Контичели, на Главния изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян, на министъра на външните работи на България Даниел Митов и министъра на външните работи на Италия Паоло Джентилони, който изтъкна значителния обмен между България и Италия, по-голям от този на Италия с други развиващи се страни с по-голямо медийно присъствие. Министър Джентилони напомни важността на работата, която се извършва в България във връзка със съдебната реформа, дейност, която предоставя възможност за размисъл и за Италия, която не е далеч от тези въпроси.

На събитието присъстваха на 250 души, измежду които представители на български и италиански фирми, представители на институции и браншови организации и бе поредното свидетелство за близките икономически и търговски отношения между България и Италия и на взаимния интерес между италиански и български фирми.

По-долу можете да откриете материалите от Форума.

Програма на български език

Италиански фирми участници

Каталог на събитието

Преглед на печата Икономически форум 2 ноември