Изложение за възобновяема енергия. Събитие на Партньор на Конфиндустрия България

foto-sito

Енергия, градове и управление на отпадъци – кои са съвременните печеливши решения?

Вече са налични редица иновации, превръщащи екологичните предизвикателства в икономически възможности. Благодарение на реализацията им в практиката те стават все по-рентабилни и достъпни.

За 14-та поредна година ще се проведе Енергийна Ефективност и Възобновяема Енергия (EE & ВЕ), Save the Planet и Smart Cities (27-29 март 2018, София). Изложението и трите тематични конференции ще срещнат представители на бизнеса, общините и научните среди. Те ще популяризират интелигентни решения за производство на възобновяема енергия, енергийно спестяване, устойчиво управление на градовете: отпадъци, транспорт, енергия, околна среда и администрация.

Организаторите от Виа Експо анонсират участието на водещи компании от Австрия, Белгия, България, Германия, Гърция, Дания, Италия, Испания, Полша, Турция, Финландия, Франция, Холандия, Чехия и Швейцария. Сред тях са Amandus Kahl, Fronius, Herz, Dutch Dryers, CPM Europe, Quattrogi, Братя Пашев, Балканика Енерджи, Molok OY, Steinert, Innova, ATI Environnement, Geocycle, Hitachi Zosen Inova, Kamadur, др.

Акценти в изложението

• Производство и съхранение на възобновяема енергия; Софтуерни решения
  • Енергийна ефективност, когенерация; E-мобилност
  • Икономични решения за отопление, охлаждане и осветление
  • Домашна автоматизация и телематика – транспорт, публична администрация, превенция
  • Оползотворяване и рециклиране на отпадъци; Eнергия от отпадъци; Успешни примери за публично-частно партньорство
  • Иновативни системи за сметосъбиране и др.

За първи път

Виртуално изложение ще функционира преди и след провеждане на EE и ВЕ, Save the Planet и Smart Cities – то осигурява допълнителна онлайн популяризация на изложителите, както и улеснява контакта с техни нови бизнес партньори.

Теми с практическа насоченост в конференциите:

EE и ВЕ:

• Криогенно съхранение на енергия – Иновационна технология, която разгръща потенциала на системите за съхранение на енергия и прилага съхранената енергия за производство както на студ, така и на електричество – с приложение в хранителната промишленост и логистика, съхранение на енергия, „умни електромрежи”, строителство и др.
  • Уъркшоп с участието на проектите: Проект GSS-VET – “Геотермални и соларни умения – продължаващо образование и обучение” с целеви групи: инсталатори на слънчеви и геотермални системи, електро и ВиК техници, инженери, архитекти и Проект START2ACT – “Включване на стартиращи фирми и млади МСП в ЕС в действия за устойчива енергия“
  • Сесия на Европейската асоциация за топлинна и електрическа енергия (Euroheat & Power) –

за централизирано отопление (ЦО) и охлаждане, в рамките на която ще бъде разгледан прехода към възобновяеми енергийни източници в системите за ЦО и модернизация на мрежите

Управление на отпадъци и екология:

• Кръгова икономика – предизвикателства и ползи за бизнеса; предприемачество и интегриране на нови бизнес модели от Клъстер Клийнтех България;
  • Представители от Програма LIFE ще запознаят аудиторията с възможности за финансиране, както и с инструментите й.

Интелигентни градове:

• Партньорството “Дигитален преход” – част от инициативата “Градски дневен ред” на ЕС с координатор Софийска община и фокус към здравните и социални услуги; дигитализацията от гледна точка на електронното управление и градското планиране и възможности за внедряване на нови бизнес модели
  • Кампания Watify на EC за модернизиране и дигитализация на малките и средни предприятия
  • Фирмени смарт решения и иновации – италианския консорциум Иннова ще представи свое дигитално решение за разделно събиране на отпадъци и др.

Станете част от изявата – свържете се с нас: office@viaexpo.com, www.viaexpo.com