Семинар „Спорт и Етика“

sport-ed-etica-1Конфиндустрия България, съвместно с Италианската търговска камара в България, организира семинар „Спорт и Етика“ като част от програмата на Италианския фестивал. Събитието ще бъде посветено на връзката между етиката и спорта. Лектор на събитието ще бъде италианският футболен треньор Делио Роси.

Събитието ще се проведе на 18 юни, от 17:00 часа, в Бизнес Център Перформ, пл. Позитано 2, гр. София.

Програма

deliorossi

Делио Роси е италиански футболен треньор и бивш футболист. По настоящем е треньор на ФК Левски София. Завършил е с отличие специалност Спортни науки. През треньорската си кариера е бил на чело на много италиански отбори, част от които в Серия А – Аталанта, Лацио, Фиорентина, Сампдория и Болоня.

boryana

Боряна Ангелова-Игова е доктор по Философия на СУ „Климент Охридски“. От 2010 е преподавател по Етика и Естетика и Философия на спорта в НСА „Васил Левски“. Автор е на книгите Consumerist Society form Frankfurt School to Jean Baudrillard. The Problem of Culture, Изобретяването на човека-машина. Тялото на спортиста има и издаден учебник Младежка субкултура и спорт.  Вписва  рубриката „Шпагат“ в портал Литературен клуб/ litclub.bg/  и е постоянен анализатор на спорта в медийната платформа KlinKlin.bg .

nikolay

Николай Лефеджев завършва специалността „Българска филология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Работил е в радио „Тангра“, радио „Експрес“, радио „Витоша“. В момента е водещ е на предаванията „Бизнес линия“ и „Темите“ по телевизия Европа.