Генерален Съвет

Мария Луиза МЕРОНИ – ПредседателМария Луиза МЕРОНИ

Мария Луиза Мерони е пълномощен управител на Мерони Ф.ли Срл, компания от град Леко, която от повече от 50 години присъства в металообработващия сектор. От 2005г., компанията Мерони присъства в България с фирма МБМ Металуъркс, със седалище в Русе. Член на Генералния съвет от 2009г. и Заместник-председател от 2013г. През май 2017г. е избрана от Общото събрание за Председател на Сдружението. Отговаря за отношенията с останалите италиански организации в страната.

Нунцианте КОРАДЖОНунцианте КОРАДЖО

Заместник-председател, отговарящ за отношенията с Конфиндустрия
Бил е Ковчежник на Конфиндустрия Салерно и регионален Председател на Сдружението на строителните предприемачи АНЧЕ. В България е управител на фирма Кораджо и Калабрезе от гр. Дупница, която се занимава с производство на на PVC, алуминиева, дървена и желязна дограма.
По време на Общото събрание на Конфиндустрия България от 12 май 2017г. е избран за Заместник-председател, отговарящ за отношенията с Конфиндустрия.

Джузепе ДЕ ФРАНЧЕСКОДжузепе ДЕ ФРАНЧЕСКО

Заместник-председател, отговарящ за образованието и човешките ресурси
Основател и управител на Глобал Бизнес Груп, компания занимаваща се с бизнес консултации и европейски проекти. Избиран за съветник на Конфиндустрия България в рамките на няколко мандата. От 2010г. в Почетен консул на Италия в Пловдив. По време на Общото събрание на 12 май 2017г. е избран за Заместник-председател, отговарящ за образованието и човешките ресурси.

Пламен ДИЛКОВПламен ДИЛКОВ

Заместник- председател, отговарящ за отношенията с българските институции
Пламен Дилков е строителен инженер и е работил по някои от най-големите инфраструктурни проекти в Северна Италия. Управител е на ПВБ Пауър България и България Инженеринг. От януари 2012г. е представител за сектор енергетика на Конфиндустрия България и след Общото събрание от 2012г. става част от Генералния съвет. От 12 май 2017г. е преизбран за Заместник-председател, отговарящ за отношенията с българските институции.

Мария НЕЦОВАМария НЕЦОВА

Заместник-председател, отговарящ за правни въпроси и маркетинг
Адвокат, партньор в МС Консултинг, специализирана в предоставянето на правни услуги по търговско, корпоративно, гражданско, трудово и данъчно право на български и италиански език. По време на Общото събрание от 12 май 2017г. е избрана за Заместник-председател, отговарящ за правни въпроси и маркетинг.

Роберто САНТОРЕЛИРоберто САНТОРЕЛИ

Заместник-председател, отговарящ за услугите и МСП
Управител е на няколко компании от хранително-вкусовата промишленост (Фрост БГ; Сирио БГ; Куминяно фрут), в които се занимава с бизнес стратегии, управление, финанси и контрол.
По време на Общото събрание на 12 май 2017г. е избран за Заместник-председател, отговарящ за услугите и МСП.

Полина БАРОВАПолина БАРОВА

Съветник
Представител е на ПМК Консулт, активна в областта на счетоводните и консултантски услуги и от години работи с множество италиански компании в България. В момента е съветник в Сдружението.

Масимо БОНАТОМасимо БОНАТО

Съветник
От години е част от Генералния съвет на Сдружението, в момента в ролята на съветник. Машинен инжинер с MBA степен, Масимо Бонато е пълномощен управител на Аресгаз (бивши Черноморска технологична компания и Рила Газ), собственост на Групо Хера. Аресгаз е вторият български оператор за дистрибуция на природен газ. Бонато е Управител и на ЧГК (вътрешни инсталации) и на ЧККГ (транспорт на компресиран природен газ).

Сандро ДЖИНЕТИСандро ДЖИНЕТИ

Съветник
Сандро Джинети е в България от 2002 г., представлява фирмата Еспансионе, която е в гр. Кюстендил и работи в обувния сектор. В момента е съветник в Сдружението.

Иво ИВАНОВИво ИВАНОВ

Съветник
Завършил е икономика и представлява фирмата Хелиос Пауър, която работи в сектор възобновяема енергия. След дипломатическата си кариера, от 2002г. до 2005г. заема длъжността Заместник-министър на отбраната на Република България. Съосновател и заместник-председател е на Българска фотоволтаична асоциация. В момента е съветник в Сдружението.

Франческо ПИКОЛОФранческо ПИКОЛО

Съветник
Изпълнителен директор на Фондо Монтебело, компания, произвеждаща и разпространяваща балсамов оцет от Модена и продукти от хранителния сектор. Оперира в България от 2005г. чрез компании от различни сектори: Недвижими имоти, Строителство, Енергетика и Хранителен сектор. В момента е съветник в Сдружението.

Луиджи САЛВАДОРИЛуиджи САЛВАДОРИ

Съветник
Луиджи Салвадори е пълномощен управител на фамилната компания Luigi Salvadori SpA от 1980г. и Председател от 2000 и днес член на Управителния съвет на Gruppo STS Medical Group. През 1994г. създава фирма Салвамед в гр. Сандански. Председател е на Конфиндустрия Флоренция и Съветник в Конфиндустрия България.

Доменико САНКРИКАДоменико САНКРИКА

Съветник и ковчежник
Доменико Санкрика е Генерален директор за страната на фирмите от групата Ригони ди Азиаго. Отговорен е за управлението на българските компании от групата. От 29 ноември 2012 е избран за член на Генералния съвет. В момента е съветник и ковчежник на Сдружението.

Кирил САВОВКирил САВОВ

Съветник
Кирил Савов е пълномощен управител на GTT, представител на фирми в сферата на строителството и на GTS, представител на Аристон Термо Груп. През последните петнадесет години, заедно с групата Ренцо Мартинели, развива много проекти в областта на недвижимите имоти. В момента е съветник в Сдружението.

Пиетро Луиджи ГИАПиетро Луиджи ГИА

Предишен Председател

Пиетро Луиджи Гиа, е историческa фигура за италианското предприемачество в България от повече 25 години. Управител на много италиански дружества, които са избрали област Пловдив за развиване на дейността си, Гиа е съветник на Конфиндустрия България от 2001 г. и е заемал длъжността Председател от ноември 2005 г. до октомври 2006 г. Гиа e избран за председател на Конфиндустрия България през март 2011 и преизбран отново през 2015г. Председател е до май 2017г. В момента е Предишен председател и член по право на Генералния съвет на Сдружението.

Ренцо МартинелиРенцо Мартинели

Предишен Председател
Предишен Председател на Конфиндустрия България и член на Колегията на арбитрите, сред основателите на Сдружението. Под неговото председателство сдружението се превръща в независима структура и започва да предоставя за първи път услуги на членовете. Управител е на фирма Бозен.

Генералният съвет е съставен в съответствие с принципа на представителност на фирмите членове на сдружението и се състои от:
3 съветника представители на категория „Големи фирми”
4 съветника представители на категория „Средни фирми”
5 съветника представители на категория „Други фирми”
Настоящият Генерален съвет е влезна в длъжност през май 2016г. с мандат от 2 години.