II Седмица на италианската кухня по света

home-sito-web-settimana-della-cucina-2017_confindustria-bulgaria

В понеделник, 20 ноември стартира II-ата Седмица на италианската кухня по света, организирана от Италианското посолство в София, Италианския културен институт в София, Италианска търговска камара в България и от Конфиндустрия България, под патронажа на Италианското министерство на външните работи.

Ето и програмата на II-ата Седмица на италианската кухня по света – 20-26 ноември, София:

20 ноември от 16:30 ч., Езиков център на ИКИ, бул. Патриарх Евтимий, 21, София
Представяне на тема „Идентичност в кухнята и средиземноморска диета“ с филмите „Идентичност в кухнятa? Храната говори за нас, вече не сме деца на природата, а на културата, от кражбата на Прометей нататък“ и „Средиземноморската диета“.

21 ноември от 16:30 ч., Езиков център на ИКИ, бул. Патриарх Евтимий, 21, София
Представяне на тема „Италия на масата: мъдростта на народната традиция в избора на храни и в приготвянето им с филмите „Какво трябва да ядем?“ и „Как ни виждат чужденците?“.

21 ноември, 19:00 ч., Cinecittà Osteria Italiana, София
Медийна вечеря в Cinecittà Osteria Italiana, един от сертифицираните ресторанти за качество „Италианско гостоприемство”, с участието на най-големите местни медийни представители на хранително-вкусовата промишленост (телевизия, радио, печат и интернет) и използването на регионални продукти – храни и вина, с марката DOP, DOC, IGT и STG. По време на вечерята ще бъдат прожектирани промоционални регионални видеа и такива, свързани с инициативата „2ра Седмица на италианската кухня по света”, разказвайки и представяйки традиционните рецепти и етикети на италианските региони. Събитие с покана.
Организатори: Италианска търговска камара в България и Cinecittà Osteria Italiana, сертифициран ресторант за качество „Италианско гостоприемство-Италиански ресторанти по света”. www.camcomit.bg

22 ноември, Ресторант „Сошъл кафе”, Бул. Витоша, 16, София
Уъркшоп „Италианският вкус”: връзката между територия, качество и талант, подчертавайки комбинацията „висша кухня-качествено вино” и за борбата с Italian Sounding.
Организатори: Италианска търговска камара в България, Италианска Асоциация на сомелиерите (AIS) – секция в България, сертифицирани ресторанти за качество “Италианско гостоприемство-Италиански ресторанти по света”.
www.camcomit.bg

22 ноември, 18.30 ч., Мол Парадайз, магазин „Гранд Фуудс“, ет. – 1, София
Дегустация на италиански гастрономически продукти и на вина от Емилия Романя, предоставени от Гранд Фуудс и Фондо Монтебело, членове на Конфиндустрия България.
Организатор: Конфиндустрия България.
www.confindustriabulgaria.bg

23 ноември от 16:00 ч., Кулинарна Академия HRC,бул. Цар Борис III, 59, София
Финален конкурс „Седмица на италианската кухня” и връчване на наградата „Посланик на вкуса 2017” на първите трима в класацията.

23 ноември, 19:00 ч., бул. България, 49А, София
Дегустация на италиански кулинарни продукти и вина в италианския ресторант „Trattoria Vin Santo“. Собственикът и главен готвач на заведението, Андреа Паломбини, ще поднесе традиционни италиански ястия. В представянето ще се използват и продукти, предоставени от магазин „Пуля“. Участие по заявка.
Организатор: Конфиндустрия България.

Начало