Представяне на България в Салерно

В понеделник, 23 октомври, се проведе събитието „Представяне на България в Салерно“, организирано от Конфиндустрия България с подкрепата на ANCE AIES Salerno, Конфиндустрия Салерно и с участието на Посолството на България в Италия. На семинара участваха компании от района на Кампаня, които се запознаха с възможностите за интернационализация на дейността и предоставяните възможности от българския пазар. Като лектори в събитието взеха участие Председателят на Провинция Салерно, Джузепе Канфора, Председателят на Конфиндустрия Винченцо Боча, Председателят на Конфиндустрия България, Мария Луиза Мерони, Директорът на Конфиндустрия България, Мила Ненова и Ръководителят на Международния център на УниКредит Булбанк, Емилиано Стейнфел. Сред присъстващите бяха и Заместник-председателят на Конфиндустрия България, Роберто Санторели и Съветника Франческо Пиколо, Управител на Fondo Montebello.

Заместник-председателя на Конфиндустрия България и Управител на Coraggio & Calabrese Нунцианте Кораджо и Изпълнителния директор на IT Svil Карло Манкузо разказаха за своите успешни бизнес примери на дейност в България.

Председателят Мария Луиза Мерони и Директорът Мила Ненова подчертаха как България в последните години достига годишен растеж, равен на 3,4 % със значителен напредък в сектора на дигитализацията. Бе направено и отлично представяне на макроикономическата картина в България от Ръководителя на Международния център на УниКредит Булбанк. Председателят Боча потвърди, че България е стратегическа точка в зоната на Балканите и на Черно море и подчерта как отношенията с Италия са се увеличили значително пред последните две години. Всъщност Италия е вторият търговски партньор на България с търговски обмен 4.2 млрд. годишно.